Ако се интересувате от астрология, вероятно сте чували за Змиеносец

...
 
Ако се интересувате от астрология, вероятно сте чували за Змиеносец
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за Змиеносеца, 13 -ият знак на зодиака

 

Ако се интересувате от астрология, евентуално сте чували за Змиеносец – относително новия 13 -ти знак на зодиака. Не, това не е просто куп бръщолевене: това в действителност е научно обосновано.

Според тази доктрина всички наши знаци са някак смесени и е допустимо в действителност да не принадлежите към астрологичния знак, с който сте се разпознали през целия си живот.

Лудо е, знам. Но, по всички вероятности, това е нова действителност, с която би трябвало да свикнем.

Каква е разликата? Е, ключът е във времето, когато слънцето минава през несъмнено зодиакално съзвездие.

Но преди да ви объркам, дано стартираме през цялото време и ще ви срещнем с детайлности по отношение на Змееносец.

 

 

Змееносецът е съзвездие, само че и астрологичен знак.

 

Парк Кънкъл, прочут астроном, вкара хипотезата за 13 -ия зодиакален знак през 2011 година и от този момент тази тематика се дискутира.

Докато някои астролози са съгласни с Кънкъл, други отхвърлят това разбиране и вземат решение да се придържат към 12-знаковия зодиакален модел.

 

Името идва от древногръцката митология (Ὀφιοῦχος). Офиух съставлява лечителя Асклепий, който се счита за първия доктор в историята.

Според митологията Юпитер или Зевс са умъртвили Асклепий, тъй като той заплашил да направи цялото човечество безсмъртно.

На латински това е Ескулап и безусловно значи змиеносец или Серпентарий.

 

Съзвездие Змееносец

 

Чували ли сте за Супернова на Кеплер, която избухна през 1604 година? Е, съгласно чертежите на Йоханес Кеплер, тя избухна в стъпалото на Офиуха.

Само тази информация ни е задоволителна, с цел да знаем, че това огромно съзвездие се простира на екватора.

 

 

 

За да бъдем точни, всяка година, за към две седмици, Слънцето е в рамките на съзвездието Змиеносец, което му дава участие в зодиакалната навалица.

 

Ако имате потребност от повече доказателства, дано ви кажа, че звездата на Бернар, втората най-близка звезда до Земята (на към 6 светлинни години от нас) е част от съзвездието Офиух.

Съзвездието Офиух е ситуирано сред Акила, Серпен, Скорпий (Скорпионът е под краката му), Стрелец и Херкулес, северозападно от центъра на Млечния път.

Във вавилонската астрономия е имало съзвездие, наречено седнали богове. Въпреки че вавилонците го назовават ​​по друг метод, той е подложен в региона на днешния Офиух.

Най -ярката звезда на съзвездието е Алфа Офиучи, известна още като Расалхаг (главата на Офиух). Eta Ophiuchi и Zeta Ophiuchi също са обилни звезди за това съзвездие.

 

 

 

Зодиакален знак Змееносец

Известният астроном Птолемей изброява Офиух като едно от 48 -те съзвездия и той го счита за зодиакално съзвездие.

Според НАСА вавилонците също са били осведомени с него. Но те избраха да имат 12 астрологични знака заради 12 -те календарни месеца.

12-знаковият зодиак разделя еклиптиката на 12 равни елементи и не е толкоз строго обвързван със съзвездията на зодиака.

Въпреки това през днешния ден някои астролози настояват, че това би трябвало да е 13 -ият знак.

Трябва да сте родени сред 29 ноември и 17 декември, с цел да принадлежите към знака на Змиеносец. По принцип, в случай че сте били Стрелец, евентуално целият ви живот в хороскопа е бил неистина до момента.

 

Черти на Змиеносеца

Какви са личностните черти на Змиеносец? Какво ги прави толкоз специфични? Какви са техните положителни и неприятни страни? Нека разберем.

 

 

 

Положителни характерности

Ще стартира да изяснявам нещата от по -светлата страна. Но това не би трябвало да е огромен проблем, като се имат поради всички значими позитивни черти, които всеки, принадлежащ към този знак, има.

 

Любопитен

Първото нещо, което характеризира хората, принадлежащи към тази зодия, е без подозрение тяхната любопитна природа. Те обожават да копаят под повърхността и постоянно изследват нови неща.

 

Творчески

Освен това те са извънредно изобретателни. Не е извънредно те да са извънредно надарени художници. Това е нещо общо със съседите им Риби.

 

Интелигентен

Змиеносецът е необикновено интелигентен зодиакален знак. Те са остроумни и получават всичко. Често те са високо образовани хора, които построяват сполучлива кариера.

 

Щастлив и оптимистичен

Ако познавате някой, който постоянно има ярка усмивка на лицето, без значение какво се случва в близост, евентуално е Змиеносец. Тези хора имат невероятна дарба да намерят сребърна подплата към всеки облак.

Поради това хората обичат да прекарват време с тях и това ги прави толкоз известни.

Не, това не значи, че нямат визия за суровата действителност – те просто избират да бъдат оптимисти за всичко, което претърпяват.

 

Честен

Познаваш ли този брутално почтен другар? Единственият, който има смелостта да ти каже на глас какво мислят всички и шушукат зад тила ви?

Е, наподобява, че си имате другар Змиеносец. Те презират лъжите и обичат истината, даже и да е мъчителна.

 

Отрицателни характерности

 

 

 

Независимо от това, не всичко е дъга и еднорози. Змиеносците имат своите дефекти. В последна сметка те са единствено хора.

 

Ревнив

Нека не забравяме, че Скорпионът лежи в подножието на съзвездието Змиеносец. Следователно тяхната ревнивост не трябва да ви изненадва. Те са притежателен знак. Не единствено това: те също са извънредно лепкави и това е може би най -големият им минус.

 

Прекалено неоправдателни и сериозни

Друга отрицателна характерност на Змиеносеца, е фактът, че те са прекомерно сериозни. Да, обичате обстоятелството, че ви споделят истината, само че не желаете те да показват всяко ваше несъвършенство, нали?

 

Всъщност доста хора ги считат за токсични заради тази линия. Но, знаете ли какво? Те не са такива единствено към другите. Те се държат по същия метод и към себе си.

 

Непоследователен

Това е знакът, от който в никакъв случай не можете да знаете какво да очаквате. Те не са най -лоялните хора в света и някои даже ги упрекват в променчивост. Всичко е развлечение и игри, когато просто излизате с тях. Независимо от това, това се трансформира в проблем, когато сте най -добри другари или сантиментални сътрудници.

 

Съвместимост със Змиеносеца

Кой е евентуалната им сродна душа? И кой не?

Съвместим с: Риби, Козирог, Везни, Рак, Овен и Близнаци

 

Несъвместим с: Дева, Телец, Лъв, Скорпион, Стрелец и Водолей

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР